Un bec aprins.Tv Live Romania

TV LIVE ROMANIA

 

 

Noi vrem curent !

 

 

 

TV. LIVE DIN ROMANIA

IMAGINI LIVE ROMANIA

WEB TV. ROMANESC

ZIARE ROMANESTI

TV. INTERNATIONAL

WEB-HOSTING GRATUIT

RADIO LIVE ROMANIA

UTILE, STIRI ROMANIA

FETE FRUMOASE

ROMANIA INEDIT

REMEMBER TV.

MUZICA ELECTRONICA

CONTACT

Tv Live Romania

Bucuresti

Gradina

Auto-moto

Litoral

  A fost nevoie sa iasa lumea in strada si sa blocheze circulatia, sa vina jandarmii si sa se faca agitatie si imbranceala ca sa se rezolve o problema care trena de mult timp in cartierul Andronache-Colentina din Bucuresti. Aproape in fiecare seara se oprea curentul electric, cand ti-era lumea mai draga, pe la orele 19, 20, tinea pana o ora, doua, a doua zi la fel. Penele au inceput insa sa tina din ce in ce mai mult, de cateva ori pana pe la 4-5 dimineata. Centralele se opreau si oamenii dardaiau in case toata noaptea. Situatia tine asa din 23 Decembrie. La serviciul 9291 nu mai raspunde nimeni de mult sau suna numai ocupat, pur si simplu cred ca l-au desfiintat. De asemenea, in serile cand nu se oprea curentul (au existat si cateva astfel de seri) tensiunea la bornele prizelor din case scadea chiar si la 140 V (in loc de 220 v). In fine, dupa ce i-au amagit pe oameni ca-ntro ora, doua-i gata reparatia, pe la 5 dimineata au rezolvat-o.

  Azi avem lumina si caldura-n case si suntem fericiti dar nu fara sa ne-ntrebam: o tine minunea ?

Data acestei stiri:12 Ianuarie, 2010

 

  Au trecut doi ani de cand semnalam aici o problema cu alimentarea cu energie electrica a unui cartier din Bucuresti. Anul trecut ENEL a schimbat toata instalatia electrica in zona, stalpi, fire, legaturi, transformator, etc. Ce sa va spun, e grozav sa ai curent la orice ora, mai ales iarna, aproape toate instalatiile moderne de incalzire, fie ele pe lemne sau pe gaz functioneaza si cu curent electric. Nu ai curent, nu ai nici caldura in casa.

   Multumesc pe aceasta cale primariei sectorului 2 si ENEL.

   Nu stiu cum s-ar putea rezolva problema pretului energiei care se mareste continuu in toata lumea. Desi curentul electric este produs in Romania, desi mare parte din gazul pentru incalzirea locuintelor este din productia interna, facturile sunt echivalate tot timpul in Euro.

   Cred ca este timpul sa ne gandim serios la folosirea unor surse alternative de energie (ex.: energie solara). Totusi, o astfel de instalatie costa destul de mult, soare avem numai vara, si chiar ca este destul de complicata (implica piese multe, baterii, rationalizarea consumului in gospodaria respectiva, etc.). O masina de spalat are nevoie de un minim de putere de 3 kw, desi nu consuma tot timpul atata.

                                             Data acestui articol: 29 August 2012